top of page
natureneedle.png

ACUPUNCTUUR

Acupunctuur gaat uit van het gezonde herstellende vermogen van de mens zelf. Het is een eeuwenoude traditionele geneeskunde uit het oude China. Met kleine dunne naaldjes wordt het lichaam gestimuleerd om terug in een gezond evenwicht te komen zodat klachten opgeheven worden.  Naast acupunctuur kunnen  kruidengeneeskunde en voeding een onderdeel van het consult vormen. 

pexels-rodnae-productions-8312859.jpg

Acupunctuur behandeling

Duur: 60 minuten

Consult prijs: 65 euro

De acupunctuur behandeling kan worden ondersteund met gesprekken, natuurgeneeskundige adviezen en adviezen aangaande eet en leef patroon.

Een behandeling bevat:

- anamnese; bespreken klacht/hulpvraag 

- pols-,tong diagnose

- voedingsadvies

- eventuele kruidentherapie

Onderzoekmethoden Acupunctuur

Complementaire zorg biedt tijd en ruimte voor de mens als geheel, niet alleen de klacht of de ziekte. Acupunctuur valt in het Westen onder de complementaire zorg. Middels de eerder benoemde pols en tong diagnostiek, maar ook door te vragen, luisteren en kijken vormt de acupuncturist zich een diagnose. Door middel van het inbrengen van flinterdunne naaldjes wordt het lichaam vervolgens aangezet om terug in balans te komen. Acupunctuur is tevens goed inzetbaar om bijwerkingen van de medische behandelingen in het ziekenhuis te verminderen.

533775705_edited.jpg
bottom of page